Muhsin yazıcıoğlu adına yaptırılan cami ibadete açılmıştır hayırlı olsun.

MUHSİN YAZICIOĞLU ADINA YAPTIRILACAK CAMİ RESİMLERİ

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Cami İnşat Resimleri

www.isacotur.tr.gg


ŞİİR



(KARŞILANDILAR)

Sivas’tan kalkarak Cerid’e geldi
Büyük coşkularla karşılandılar
Miting de önemli sözler söyledi
Hayır, dualarla uğurlandılar

Konuşmalar tamam mitingler bitti
Cerit Halk’ın hakk’a emanet etti
Bir bardak su içti, tuz ekmek dedi
Helikopter kalktı havalandılar

Başkanımın dili bal’dı şeker’di
Acı haber duyduk siniri gerdi
Üşüyerek keş dağında can verdi
Seni sevmeyenler oyalandılar

Yerköy’de Halk ile buluşacaktı
Orda da gerçeği konuşacaktı
Bu görünmez kaza herkesi yaktı
Yozgat’ın- Yerköy’e varamadılar

Pilot dağa çarptı kaldılar orda
Mevla insanları koyarmış darda
Alperen’ler ağlaşıyor yollarda
Enkaz’ın yanına varamadılar

İsmail yüz on iki’ye bildirdi
Donuyoruz dedi yardım istedi
Çok zordayız bizi kurtarın dedi
Ses verdi sesine aldırmadılar

Aradılar havadan ve karadan
Fırtınadan göz açmadı yaradan
Metrelerce uzaklaşmış oradan
İsmail’in cesedini buldular

Kar var idi keş dağının başında
Kimi otuz kimi kırk beş yaşında
Donarak öldüler, Mart’ın kışında
Dağa çarpıp oracıkta kaldılar

Birkaç gün kalmıştı bahara yaza
Üç günde zor ulaşıldı Enkaz’a
Canlar dayanır mı? Kar tipi buza
Üşüdüler soğuklarda dondular

Bu sene çok buruk geçti seçimler
Meydanlarda durduruldu mitingler
Bulduk amma yaralıdır, dediler
Ortalığa yalan haber yaydılar

Birçoğu suç buldu Cerid’im sana
Ne denir ki sözün bilmez insana
Kim kıymak isterdi, bu altı cana
Allah’ın takdirin anlamadılar

Ali’m heder olduk gün saya, saya
Acı haber tez duyuldu dünyaya
Erhan, Yüksel, Murat, İsmail Kaya
Üç’ü beş’i bir arada dondular

Âşık Ali Ataş 10 Mayıs 2009

27 Eylül 2013 Cuma

Ali Bahat Kimdir




       
                           ALİ BAHAT KİMDİR?

         Muhsin Yazıcıoğlu Camimizin Mimarı:
        Ali Bahat, 1941 yılında Giresun’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Giresun’da tamamladı. İnşaat Mühendisliği eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi'nde aldı. Bu sırada açılan bir sınavda gösterdiği başarı sayesinde 2 yıl süreyle Almanya’da da ileri düzey İnşaat Mühendisliği teknikleri hususunda uygulamalı eğitim aldı. 1966 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra 2 yıl Karayolları Trabzon 10. Bölge Müdürlüğünde  köprü kontrol ve şantiye mühendisi olarak çalıştı. Askerliğini takiben Denge İnşaat Mühendislik Firmasını kurarak serbest çalışmaya başladı. Halen Trabzon’da yaşamakta ve müteahhitlik yapmaktadır.
        Ali Bahat 1977–1980 yılları arasında Giresun İl Genel Meclisi üyeliği yapmıştır. Trabzon İnşaat Mühendisleri odasında 2000–2008 yılları arasında yönetim kurulu üyeliğinde bulunmuştur. Trabzon Giresunlular Derneğinin Onursal Başkanı olan Ali Bahat, 2005–2010 yılları arasında bu derneğin kurucu başkanlığını 5 yıl süreyle yürütmüştür.
           Yaşamındaki en temel uğraşı alanı; cami mimari projeleri olan Ali Bahat, bu konuda ülkemizdeki boşluk nedeniyle İnşaat Mühendisliğinin ilk yıllarından beri Cami projeleriyle meşgul olmaktadır. Yaklaşık 46 yıldan beri sürdürdüğü Cami projeleri çalışmalarında en büyük yol göstericisi Mimar Sinan olmuştur. Genel olarak gösterişli ana kubbelere sahip Osmanlı tarzı camiler ve yine klasik Türk-Osmanlı tarzı işlemeli minareler dizayn etmektedir. Geçmiş yıllarda hazırladığı bazı cami mimari projeleri Diyanet İşleri Başkanlığınca “tip proje” olarak seçilmiş ve ülke genelinde talep edenlere sunulmuştur.
Evli ve 6 çocuk babası olup Almanca bilmektedir. Büyük oğlu İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunu ve Orta Doğu Teknik Üniversitesinde master eğitimini tamamlamış olan İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Bahadır Bahat ve küçük oğlu Boğaziçi Üniversitesi Mezunu İnşaat Mühendisi Mehmet Kürşad Bahat ile birlikte çalışmalarına devam eden Ali Bahat, bu alandaki yüklü deneyimini kendisi gibi bu işe gönül vermiş oğullarına aktarmakta ve Cami projesi hazırlamayı “mesleğinin zekatı” olarak telakki etmektedir.
             Bu güne kadar ülkemizin dört bir yanında ve yabancı devletlerde yüzlerce caminin mimari projesini ve birçoğunun da statik projesini hazırlamıştır. Ali Bahat planladığı Cami mimari projelerinden Allah rızası haricinde hiçbir bedel talep etmemektedir.     
Bugüne kadar ülkemizin dört bir yanında ve yabancı devletlerde yüzlerce caminin mimari projesini ve birçoğunun da statik projesini hazırlayan Ali Bahat Giresun’un medar-ı iftiharı olarak göğsümüzü kabartıyor.  

     Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu olan  Bahat, üniversite hayatının ilk yıllarından beri Cami projeleriyle meşgul olarak bir nevi kendini cami mimari projelerine adadı. Asıl mesleği müteahhitliğinin yanında yaklaşık 46 yıldan beri sürdürdüğü Cami projeleri çalışmalarında en büyük yol göstericisi Mimar Sinan olan Bahat, genel olarak gösterişli ana kubbelere sahip Osmanlı tarzı camiler ve yine klasik Türk-Osmanlı tarzı işlemeli minareler dizayn etmektedir. Geçmiş yıllarda hazırladığı bazı cami mimari projeleri Diyanet İşleri Başkanlığınca “tip proje” olarak seçilmiş ve ülke genelinde talep edenlere sunulmuştur.
İş hayatını Trabzon’da devam ettiren ve aynı zamanda  Trabzon Giresunlular Derneğinin Onursal Başkanı olan üstadımız ülkemizde en fazla proje yapan mimar ve mühendisler arasında yer alıyor.

 
      Giresun İli Merkez İlçe Seyyid Vakkas Cami, Giresun İli Bulancak İlçesi Sarayburnu Cami, Giresun İli Merkez İlçe Çıtlakkale Mahallesi Seyyid Mehmet Paşa Cami, Giresun İli Merkez İlçe Çıtlakkale Mahallesi Fatih Cami, Giresun İli Merkez Teyyaredüzü Mahallesi Serpile Hatun Cami, Giresun İli Merkez İlçe Çaldağ Merkez Cami,  Ordu İli Merkez İlçe Akyazı Mahallesi Cami, Çanakkale Kınalıkuzular Cami vb gibi ilimiz başta olmak üzere Ülkemizin dört bir yanında ve yabancı devletlerde yüzlerce caminin mimari  ve statik projesini hazırlayan  Bahat, planladığı Cami mimari projelerinden Allah rızası haricinde hiçbir bedel talep  etmiyor. 
Bahat’la ilgili geniş bilgi www.camiprojesi.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder